Η Gulf και η McLaren ανακοινώνουν μια μακράς διάρκειας συνεργασία στη Formula 1 και στα υπερπολυτελή supercars!

Η Gulf Oil International Ltd και η McLaren ανακοίνωσαν χθες, 28 Ιουλίου 2020 μια μακράς διάρκειας στρατηγική συνεργασία μέσω της οποίας θα δούμε την Gulf, ένα από τα εμβληματικότερα brands παγκοσμίως, να συνεργάζεται με τη διάσημη αγωνιστική ομάδα της McLaren Racing, καθώς και με την εταιρεία κατασκευής υπερπολυτελών supercars McLaren Automotive.

Η συνεργασία αυτή επανενώνει δύο διάσημα brands τα οποία έχουν μια μακρόχρονη και επιτυχημένη κοινή πορεία, ενώ ταυτόχρονα συμβολίζει και την κοινή βούληση και επιθυμία να χρησιμοποιήσουν τις καινοτόμες και με το πνεύμα του νικητή ικανότητές τους με σκοπό να ξαναγράψουν τη συνταγή της επιτυχίας, τόσο στις πίστες αγώνων, όσο και στον δρόμο.

Η Gulf συνδέθηκε με τη McLaren το 1968 και η σχέση αυτή συνεχίστηκε έως το τέλος της σαιζόν του 1973, με τις δύο εταιρείες να απολαμβάνουν επιτυχίες, τόσο στη Formula 1, όσο και στη σειρά αγώνων του Can-Am, όπου η συνεργασία αυτή οδήγησε σε περισσότερες από 40 νίκες. Η συνεργασία εξελίχθηκε και ανανεώθηκε στον αγώνα ‘’24 Ώρες του Le Mans’’ στη δεκαετία του 1990 με τη διάσημη McLaren F1 GTR που αγωνιζόταν με τα χρώματα της Gulf καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας.

Ο πορτοκαλί δίσκος της Gulf, ένα παγκοσμίως αναγνωρίσιμο σήμα, σύμβολο της εμπιστοσύνης και συνώνυμο των υψηλής ποιότητας προϊόντων, της καινοτομίας και της τεχνολογικής αρτιότητας, συνδέεται τώρα απ’ ευθείας με τη σπουδαία αγωνιστική κληρονομιά και τα χαρακτηριστικά της McLaren.

Από το 2021 η Gulf γίνεται ο επίλεκτος συνεργάτης-προμηθευτής λιπαντικών της McLaren Automotive, με όλα τα αυτοκίνητα McLaren να χρησιμοποιούν λιπαντικά και καύσιμα Gulf, ειδικά εξελιγμένα για τους υψηλούς επιδόσεων κινητήρες της.
Τα σήματα της Gulf θα είναι επίσης παρόντα σε όλες τις εκδηλώσεις της McLaren Automotive που θα πραγματοποιούνται παγκοσμίως, καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης McLaren.

Επιπλέον ένα μικρός αριθμός επιλεγμένων πελατών θα έχει τη δυνατότητα να παραλάβει τη νέα του McLaren βαμένη ειδικά στο χέρι από το Τμήμα της McLaren Special Operations στα αγωνιστικά χρώματα της Gulf, τα οποία παραπέμπουν στην περίφημη F1 GTR Le Mans που αγωνιζόταν στη δεκαετία του 1990.

Η έναρξη της συνεργασίας θα σηματοδοτηθεί αρχής γενομένης από την αγωνιστική ομάδα της McLaren Formula 1  στο Βρετανικό Grand Prix που θα γίνει το τριήμερο Παρασκευή 31 Ιουλίου – Κυριακή 2 Αυγούστου. Το λογότυπο της Gulf θα είναι παρόν σε όλη τη σαιζόν της F1 2020, μέσω των οδηγών Lando Norris και Carlos Sainz, καθώς και των υπόλοιπων μελών της ομάδας υποστήριξης. Τα σήματα Gulf θα εμφανίζονται επίσης στα καπάκια της μηχανής και στους καθρέφτες των αγωνιστικών McLaren MCL35.